Konferencije Sfera

Konferencije u oblasti građevinarstva i arhitekture, kompanija Sfera d.o.o. organizuje od 2015-e godine. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali u građevinarstvu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Posjetite web stranice konferencija

SFERA 2021: Tehnologija betona

SFERA 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

SFERA 2022: Otvori u građevinarstvu

SFERA 2023: Sistemi grijanja, ventilacije i klimatizacije

SFERA 2023: Summit arhitekture

Sajam Beautiful

Sajam beautiFUL je odlična prilika za predstavljanje proizvoda i usluga, te povećanje vidljivosti brenda. Profesionalcima približavamo industriju ljepote i zdravlja kroz radionice i predavanja najboljih edukatora iz regije, kao i mogućnost saradnje i uspostavljanja kontakata sa najboljim proizvođačima. Cilj sajma je postati tradicionalni događaj namjenjen akterima ove industrije, ljubiteljima kozmetike, kao i onima kojima je prioritet biti lijep i zdrav.

Edukacije Beautiful

Cilj edukacija je na jednom mjestu ponuditi sve aspekte za beauty industriju, te time unaprijediti svoje znanje, družiti se, zabaviti se i ponijeti jedno lijepo korisno iskustvo. 

Edukacije za trudnice

Projekat “Naše putovanje počinje” ima za cilj okupiti trudnice, prezentirati im beneficije određenih proizvoda, educirati ih o svim važnim temama vezanih za trudnoću, porod i brigu za novorođenče. Također, cilj edukacije jeste omogućiti ovladavanje tehnikama za kontrolu vlastitog ponašanja tokom poroda, smanjiti strah od boli i educirati trudnice o idealnoj ishrani, obaveznim pregledima, rastu i razvoju bebe. Edukativna druženja sa trudnicama se održavaju svaki mjesec u drugom gradui to: Mostar, Sarajevo, Zenica, Tuzla i Banja Luka.

Online konferencije za trudnice

Svjesni da buduće majke, a posebno one koje se u toj ulozi nalaze po prvi put, imaju brojna pitanja i nesigurnosti vezane za početak ovog uzbudljivog i jedinstvenog životnog perioda, portal i časopis Roditelj pokrenuli su online konferencije za trudnice i dojilje u aprilu 2020 godine. Cilj edukativnih online konferencija je pružanje adekvatnih i provjerenih informacija trudnicama i dojiljama u Bosni i Hercegovini. Online edukacije se održavaju na portalu roditelj.ba.

HuBiH masterclass-ovi i edukacije

U sklopu specijaliziranog časopisa za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, časopisa HuBiH pokrenuta je i ideja o jednom ovakvom projektu. Cilj projekta je bio okupiti gastro scenu u Bosni i Hercegovini, na jednom mjestu okupiti, ugostitelje, kuhare, konobare, barmene, bariste, somelijere kao i kompanije HoReCa sektora, koji su danas naši sponzori i partneri. Ovim događajem otvorila se prilika učesnicima da se upoznaju međusobno, da podijele svoja iskustva, da unaprijede svoje poslovanje i da zajedničkim snagama podignemo ugostiteljstvo na jedan veći nivo u Bosni i Hercegovini.