Konferencije Sfera

Konferencije u oblasti građevinarstva i arhitekture, kompanija Sfera d.o.o. organizuje od 2015-e godine. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali u građevinarstvu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

SFERA 2021: Tehnologija betona

SFERA 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

SFERA 2022: Otvori u građevinarstvu

SFERA 2023: Sistemi grijanja, ventilacije i klimatizacije

SFERA 2023: Summit arhitekture

Summit arhitekture

Summit je nastao iz ideje, shodno dugogodišnjoj saradnji sa kompanijama i stručnjacima unutar građevinskog i arhitektonskog sektora, i to kao nastavak projekta organizacije međunarodnih naučno stručnih konferencija Sfera. Summit će se organizovati sa komorama, asocijacijama i društvima arhitekata iz regije, te u saradnji sa Arhitektonskim fakultetima regije. Sastoji se iz dva dijela, izložbenog i naučnog dijela. U izložbenom dijelu će se predstaviti kompanije iz regije sa svojim novitetima i proizvodima, a u naučnom dijelu će arhitekti održati predavanja i prezentacije. Summit će okupiti arhitekte iz cijele regije kao učesnike.

Sajam Beautiful

Sajam beautiFUL je odlična prilika za predstavljanje proizvoda i usluga, te povećanje vidljivosti brenda. Profesionalcima približavamo industriju ljepote i zdravlja kroz radionice i predavanja najboljih edukatora iz regije, kao i mogućnost saradnje i uspostavljanja kontakata sa najboljim proizvođačima. Cilj sajma je postati tradicionalni događaj namjenjen akterima ove industrije, ljubiteljima kozmetike, kao i onima kojima je prioritet biti lijep i zdrav.

Edukacije Beautiful

Cilj edukacija je na jednom mjestu ponuditi sve aspekte za beauty industriju, te time unaprijediti svoje znanje, družiti se, zabaviti se i ponijeti jedno lijepo korisno iskustvo. 

Edukacije za trudnice

Projekat “Naše putovanje počinje” ima za cilj okupiti trudnice, prezentirati im beneficije određenih proizvoda, educirati ih o svim važnim temama vezanih za trudnoću, porod i brigu za novorođenče. Također, cilj edukacije jeste omogućiti ovladavanje tehnikama za kontrolu vlastitog ponašanja tokom poroda, smanjiti strah od boli i educirati trudnice o idealnoj ishrani, obaveznim pregledima, rastu i razvoju bebe. Edukativna druženja sa trudnicama se održavaju svaki mjesec u drugom gradui to: Mostar, Sarajevo, Zenica, Tuzla i Banja Luka.

HuBiH masterclass-ovi i edukacije

U sklopu specijaliziranog časopisa za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, časopisa HuBiH pokrenuta je i ideja o jednom ovakvom projektu. Cilj projekta je bio okupiti gastro scenu u Bosni i Hercegovini, na jednom mjestu okupiti, ugostitelje, kuhare, konobare, barmene, bariste, somelijere kao i kompanije HoReCa sektora, koji su danas naši sponzori i partneri. Ovim događajem otvorila se prilika učesnicima da se upoznaju međusobno, da podijele svoja iskustva, da unaprijede svoje poslovanje i da zajedničkim snagama podignemo ugostiteljstvo na jedan veći nivo u Bosni i Hercegovini. 

HuBiH festival - sajam i konferencija o opremanju hotela, ugostiteljskih objekata, vila i kuća za odmor

Cilj festivala je okupiti ugostitelje, hotelijere, vlasnike kuća i vila za najam, menadžere, te sve profesionalce koji posluju u ovoj domeni, kako bi na jednom mjestu mogli dobiti sve informacije o opremanju objekta.

Home&Garden Interior Design

Pored zanimljivih i edukativnih predavanja vrhunskih stručnjaka s područja regije koji govore o idejama, savjetima i inovacijama, tu su i izložbeni štandovi sponzora koji će predstaviti sve što vam je potrebno za uređenje doma, vrta, vikendica, ugostiteljskih i turističkih objekata, poslovnih prostora… Inovacije, trendovi, ideje, savjeti i vrhunski proizvodi – Sve na jednom mjestu.

Sajam dentalne opreme i medicine DentBIH

Sajam dentalne opreme i medicine omogućava izlagačima da predstave najnovije proizvode, tehnologije i inovacije u području stomatologije. Stomatolozi i drugi stručnjaci mogu da vide i isprobaju nove instrumente, aparate, materijale i softvere koji mogu poboljšati kvalitetu dentalne skrbi i olakšati rad stomatologa. Sajam pruža prostor za umrežavanje i izgradnju poslovnih kontakata među stomatolozima, proizvođačima, distributerima i drugim stručnjacima iz ove industrije. Cilj je poticanje suradnje, razmjene ideja, stvaranje partnerstava i otvaranje novih poslovnih prilika.