O nama

Sfera d.o.o, Mostar je kompanija koja postoji i upješno posluje već devet godina u Bosna i Hercegovini. Pored izdavanja svojih mjesečnih i sezonskih časopisa, realizuje različite vrste insertiranih priloga, te izradu perosnaliziranih planera.

Pored izdavaštva, kompanija Sfera d.o.o. je organizator naučno stručnih konferencija iz domena građevinarstva,i to od perioda 2015-e godine.

Časopis ‘’m-Kvadrat’’ prestižni je časopis o građevinarstvu i arhitekturi. Jedini je stručni, specijalizirani časopis o građevinarstvu i arhitekturi u BiH. Od 2008. godine, kada je osnovan, prati trendove, inovacije, vijesti iz domene građevine i arhitekture, prenosi mišljenja i stavove stručnjaka, predstavlja bogate projekte, donosi zanimljive intervjue, predstavlja proizvode, te inovacije kompanija iz BiH i regije i ide u korak s inovacijama. Namijenjen je svim profesionalcima koju posluju u domenu građevinarstva i arhitekture. Časopis izlazi jedanput mjesečno, te se distribuiše

Portal časopisa ‘’m-Kvadrat’’ nastao je kao slijed u razvoju jedinog, stručnog časopisa o građevinarstvu i arhitekturi u BiH. Svojim čitaocima portal približava aktuelne inovacije i vijesti, predstavlja kompanije, donosi novosti, te savjetuje. Namijenjen je svim kompanijama iz BiH i regije koji žele biti u korak s inovacijama iz svijeta građevinarstva i arhitekture, te profesionalcima iz ove dvije domene.

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar podstaknuta uspješnosti poslovanja časopisa ‘’m-Kvadrat’’ organizuje i naučno-stručne konferencije iz domene građevinarstva na kojoj okupi više od 400 privrednika i preduzetnika iz cijele regije. Konferencija se održava svakih 6 mjeseci u Mostaru, dvodnevnog je karaktera, te njen krajnji cilj je diskusija koja spaja pogled na prošlost, sadašanja dostignuća i buduće vizije o elementima unutar građevinarstva, te spoj znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Časopis Roditelj je edukativni časopis za uspiješan odgoj djece, te se distribuira unutar većih kliničkih javnih i privatnih ustanova, i to kao besplatan primjerak. Uz časopis roditelj nerijetko se izdaju insertiani prilozi kao bebin kuhar, ordinacijski vodič, dnevnik za trudnice,i sl. Časopis roditelj prati istoimeni portal Roditelj.ba, kao i facebook stranica Cosmo Shine-Roditelj, koja broji više od 15 000 pratioca.

Pored navedenih časopisa kompanija Sfera se može pohvaliti uredništvom i izdavaštvom priloga Tourist Info, informativnog vodiča za posjetitelje HN- kantona, koji se na najfrekventnijim lokacijama nalazi u vrijeme turističe sezone u dva izdanja.

Personalizirani dnevnici kompanije Sfera su idealni za Vas i Vaše najdraže, kao poklon ili vlastita evidencija najdražih trenutaka.

Za Vas smo pripremili: Dnevnik Vjenčanja, Dnevnik za trudnice, Bebinu radosnicu, Leksikon za mališane, te mnoge druge zanimljive projekte možete vidjeti i u online verziji.

Budite i Vi dio Sferine priče