Sajam Home Garden & Interior Design u Mostaru nadmašio očekivanja

Događaj „HOME & GARDEN INTERIOR DESIGN“ održan je13.5.2023. u Mostaru, Hotel Mepas, dvorana Queen.

Okupio je veliki broj arhitekata, dizajnera enterijera, stručnjaka, profesionalaca i svih zaljubljenika u uređenje enterijera i eksterijera koji su u sajamskom dijelu imali priliku posjetiti štandove izlagača. Na štandovima je predstavljena bogata ponuda, inovativni proizvodi. date preporuke i savjeti za uređenje enterijera i eksterijera. Govorilo se o uređenju doma, vrta, vikendica, poslovnih prostora, hotelskih i ugostiteljskih objekata i slično. U edukativnom dijelu predstavile su se teme važne za uređenje, sa savjetima, konkretnim primjerima, idejama i inovacijama.

Govorili su Mirjana Mikulec, jedna od najpoznatijih dizajnerica enterijera u regiji, arhitektica Jelena Barać, arhitektica Mersiha Karić, dizajner enterijera Leo Hodžić, mr.sc. hortikulture Sanja Zubac Golijanin, te je održana i panel diskusija u kojoj su pored navedenih predavača učestvovale influenserice Slađana Ikić (My Bosnian Home) i Josipa Katarina Lavrić. 

Na samom događaju nagrađeni su najbolji radovi studenata, a o čemu je riječ čitajte dalje. Naime, kompanija Sfera d.o.o. Mostar koja je i organizator događaja u saradnji sa Gala Home iz Mostara koja je jedan od zlatnih sponzora organizovala je studentski konkurs o temi ”Moja Gala kuhinja”. Studenti Dizajna enterijera Univerziteta ”Džemal Bijedić” iz Mostara i Visoke škole Logos centar iz Mostara slali su svoje projekte, a stručni žiri (Mirjana Mikulec, Mersiha Karić, Jelena Barać, Leo Hodžić) ocijenili su pristigle radove.

Radovi su predstavljeni na izložbi na samom događaju, a u programu su podijeljene zahvalnice za učešće i za nagrađene studente. Treće mjesto osvojio je Adis Sandžaktar, drugo mjesto Nejra Džinović, a prvo mjesto osvojio je Marino Čuljak.

Nagrada za ove studente je jednomjesečna praksa koju će obaviti u Gala Home Mostar.

Pored navedenih studenata, prisustvovali su i studenti sa Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, profesori Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca, te Srednje građevinske škole Mostar.

Brojni arhitekti i dizajneri enterijera iz regije posjetili su događaj i uz veliko oduševljenje ispratili cijeli događaj. Ovaj događaj će prerasti u tradiciju, te se naredni zakazuje već za narednu godinu.

Kompanija Sfera je izdavač specijaliziranog časopisa za uređenje doma m Kvadrat Home (pogledajte arhivu časopisa), koji je bio i inicijator za organizaciju ovog sajma. Detaljnije na Facebook ili Instagram stranici.

Pogledajte galeriju fotografija na linku: https://home.sfera.ba/sajam-home-garden-interior-design-u-mostaru-nadmasio-ocekivanja/