ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.

Glavno područje poslovanja poduzeća ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. je proizvodnja, prodaja i distribucija protupožarne, zvučne i toplinske izolacije od kamene vune za zgrade i industriju, koja se može podijeliti na nekoliko segmenata:

• ravni krovovi • kosi krovovi i potkrovlja • podovi i pregradni zidovi • kontaktne i ventilirane fasade • industrijske i tehničke izolacije • zaštita konstrukcije od požara

ROCKWOOL Grupa je osnovana 1937 godine u Danskoj kada započinje s proizvodnjom kamene vune. Danas ima više od 10 500 zaposlenika i posluje u više od 40 zemalja širom svijeta. Sjedište Grupe, Centar za istraživanje i razvoj te Odjel za zaštitu okoliša nalaze se u Hedehuseneu, u blizini Kopenhagena, u Danskoj. Glavna poslovna djelatnost ROCKWOOL Grupe je proizvodnja izolacijskih i drugih materijala, sistema i rješenja od kamene vune za energetski učinkovitu, protupožarnu i ekološku gradnju.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. je poslovna jedinica ROCKWOOL Grupe sa sjedištem u Potpićnu, u Hrvatskoj gdje ima i tvornicu. Prodajnom mrežom pokriva tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ušteda energije

Zgrade troše oko 40% energije koja se koristi u Europi i SAD-u. Grijanje i hlađenje su ključni energetski potrošači. Ali većina ove energije uzaludno se troši zbog neadekvatne izolacije. Koristeći dokazano učinkovite tehnike za uštedu energije, u zgradama potrošnju energije za grijanje možemo smanjiti i do 90%. ROCKWOOL izolacija pruža ugodnu atmosferu u unutrašnjosti zadržavajući hladnoću vani. U vrijeme visokih temperatura kamena vuna pomaže u održavanju ugodne temperature u unutrašnjosti prostora.

Zaštita od požara

Jedna od najvažnijih karakteristika ROCKWOOL kamene vune je sposobnost da podnese temperature iznad 1000°C. Pravilnim korištenjem, ROCKWOOL kamena vuna ponaša se kao protupožarna barijera koja može omogućiti životno značajne dodatne minute za spašavanje ljudi.

Zaštita od buke

Kamena vuna sastoji se od puno vlakana i ima otvorenu strukturu koja ju čini idealnom za upijanje buke i reguliranje akustike. Kamena vuna odličan je izolator i za zračni i za udarni zvuk. Zbog toga ima široku primjenu: u pregradnim zidovima i podovima u zgradama, izolacija industrijskih strojeva i pogona, zvučne barijere na autocestama te sprječavanje vibracija u željezničkim i tramvajskim prugama.

Dugotrajnost

Naši proizvodi funkcioniraju na duge staze. ROCKWOOL ploče dimenzijski su stabilne tijekom vremena pa neće doći do pojave toplinskih mostova. Zbog svog sastava kamena vuna je prirodno trajna i stabilna tijekom životnog vijeka zgrade. Struktura kamenih vlakana zadržava svoj oblik i izdržljivost te se ne mijenja pod utjecajem temperaturnih promjena i/ili vlažnosti.

Održivost

ROCKWOOL izolacija je jedan od rijetkih proizvoda koji mogu uštedjeti preko 100 puta više energije od one koja je potrebna za njenu proizvodnju.