Sfera d.o.o. Mostar raspisuje konkurs za dizajnere i fotografe

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar raspisuje konkurs za bh modne dizajner, te fotografe s ciljem prezentiranja kreacija, radova i fotografija na modnoj reviji  Festival vjenčanja ”Moj dan iz snova”.  Svi zainteresirani modni dizajneri i fotografi mogu se od danas (12.2.2018.), a završno s 12.03.2018. godine, prijaviti za učestvovanje na modnoj reviji koja će se se održati u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall Mostar.

Svaki dizajner na modnoj se reviji predstavlja modelom o temi  vjenčanja (vjenčanice, svečane haljine).  Svaki fotograf na modnoj se reviji predstavlja sa izložbom fotografija vjenčanja koje je slikao tokom svog rada. Popis dizajnera i fotografa odabranih za učestvovanje na reviji bit će objavljen u medijima 15.03.2018 godine.

Organizatori su za posjetioce pripremili osebujan sadržaj, edukacije, popuste na određene proizvode, kazališne performanse, modnu reviju bosanskogercegovačkih dizajnera, te izložbu fotografija.  U sklopu programa Modna revija vjenčanica i svečanih haljina, dizajneri će imati priliku da svoje kreacije i zamisli predstave ciljanoj publici. Fotografi će se predstavljati sa izložbom svojih fotografija koje su nastale u toku rada sa mladencima i kreiranjem njihovog dana iz snova.

Prijava za konkurs:

Na konkurs za dizajnera je potrebno poslati sljedeće:

  • Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,
  • Opis i koncept kolekcije (inspiracija)
  • Skice 3 modela mini kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine
  • Opis modela, te tkanine i materijali koje se namjeravaju upotrijebit u izradi kolekcije.

Na konkurs za fotografa je potrebno poslati sljedeće:

  • Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,
  • 3 fotografije koje su rađene tokom vjenčanja

Svi radovi šalju se šalju na e-mail: marketing@sfera.ba

Izabrani kandidati će imati priliku za:

  • Predstavljanje kolekcije u sklopu manifestacije Festival vjenčanja ”Moj dan iz snova”, modne revije koja će se održati 11.4.2018. godine u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall.
  • Podmireni troškovi angažmana manekena/ki, šminke, frizure, produkcije, te fotografija i video materijala od strane organizatora.

Ukoliko smatrate da su Vaše kreacije i fotografije idealne za ovu manifestaciju, Festival vjenčanja ”Moj dan iz snova” je Vaš pravi izbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *